Проекти 2013/2014

Проекти 2013/2014 – кратка информация

 

Уважаеми родители, скъпи учители и ученици,

Обновяването на физкултурния салон към 125 СОУ „Проф.Боян Пенев“ приключи!

Ние от училищно настоятелство “Хермес” благодарим на всички родители, които ни се довериха и през тази учебна година! С Вашата финансова и морална подкрепа успяхме да реализираме още един проект – подмяна на подовата настилка в ремонтирания физкултурен салон и прилежащите му сервизни помещения. Този проект е финансиран от дарените от родители средства през учебните 2012/2013 г. и 2013/2014 г. и е на стойност 20 430 лв.

Благодарение на общите ни усилия и съвместно с ръководството на училището успяхме да възстановим нормалния учебен процес в часовете по физкултура за учениците от 5 до 12 клас.

Училищното настоятелство най-сърдечно благодари и на служителите от фирма „Флоринг дизайн“ ООД. Те изпълниха проекта в кратки срокове и спазиха всички предварително договорени условия! Благодарим за коректното отношение и разбиране!

Изказваме специална благодарност и на настоятеля от 6 ж клас – Венцеслав Аракчиев, за активното му участие при реализирането на проекта.

Скъпи родители, знаем, че за Вас са важни условията, в които учат Вашите деца. Затова се надяваме и в бъдеще да бъдете активни в помощта си при реализирането на проектите ни за нашето училище!

Предоставяме на Вашето внимание снимки от физкултурния салон преди и след ремонта. – снимките са архивирани в две директории „преди/before“ и „след/after“

Повече снимки може да намерите на нашата страница във Facebook – www.facebook.com/unhermes

Галерия със снимки от Facebook

 

  • Отборът на 125 СОУ „Проф.Боян Пенев“

През учебната 2013/2014 година Училищно Настоятелство „Хермес“ дари 100 броя тениски с логото на училището, които да се използват от учениците при участието им като отборни представители на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в инициативи от състезателен характер. По инициатива на УН бяха съставени отбори от 125 СОУ за участие в следните състезания:

  1. Девето националното състезание „Като Левски“, организирано от Националния исторически музей;
  2. Национален турнир по Футбол за купата на „Кока Кола“, организирано съвместно от фирма „Кока Кола“ и Столична община.

 

  • Математика без край

През месец Юни 2014г. Училищно Настоятелство „Хермес“ подпомогна участието на отбора по математика на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в международния турнир в гр.Сеул, като отпусна средства за закупуване на самолетен билет за един ученик. Средствата са отделени от фонда за провеждане на курсове по „Занимателна математика“.

През Септември УН подкрепи участието на отбора по математика и в „Математически боеве – Созопол 2014“

 

  • Награждаване на ученици и учители

В края на месец Май 2014г. Училищно Настоятелство „Хермес“ по традиция награди най-изявените ученици и учители за учебната 2013/2014г., които донесоха много награди от международни и национални състезания по Математика, Химия, История, Български език и литература, Фолклор и Футбол. Общо бяха отличени 50 деца, 10 учители и 2 колектива.

 

  • Заедно

През месец Октомври 2013г. Училищно Настоятелство „Хермес“ подкрепи финансово инициативата на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ под надслов „ЗАЕДНО“, при която взеха участие над 450 деца, родители и учители в похода си ЗАЕДНО от хижа „Алеко“ до връх „Камен дел“.

 

  • Facebook страница

С цел популяризиране дейността на настоятелството беше създадена страница и група на УН във Facebook. На страницата се публикуват актуални новини, изпратени от родители и предстоящи събития.

 

www.facebook.com/unhermes