Проекти 2015/2016

Проекти 2015/2016 – кратка информация

 

 • Нова съблекалня за малките ученици

С началото на учебната 2015/2016 година нашите малки ученици  използват нова съблекалня на първия етаж, в близост до малкия физкултурен салон. Старото складово помещение беше изцяло обновено и оборудвано със средства на Училищно Настоятелство „Хермес“.

 

 • Нови модерни, подвижни баскетболни кошове

През месец Октомври 2016 бяха монтирани подвижни баскетболни кошове в големия физкултурен салон, чиято височина може да се регулира в зависимост от височината на децата.

 

 • Дарение – 30 компютърни системи

Със съдействието на член на Настоятелството, училището получи дарение от 30 компютърни конфигурации от голяма телекомуникационна компания.

 

 • Награден фонд за състезанието по БЕЛ

Училищното Настоятелство осигури награден фонд в размер на 950 лв. за състезанието по Български език и Литература „Проф.Боян Пенев“, организирано от 125 СОУ и проведено през месец Април 2016.

 

 • Математически боеве без граници

Училищното Настоятелство подкрепи участието на 6 деца от 125 СОУ в международния турнир “World Mathematics Team Championship  2015”  от 25 до 29 Ноември 2015 в Пекин, 37 деца в Международното математическо състезание “Математика без граници”, което се състоя от 1 до 2 Юли 2016 в град Несебър и международния турнир по математика „Математически Боеве – Созопол 2016”, провеждащ се от 6 септември до 13 септември 2016, като заплати индивидуалната им такси за участие в посочените турнири. Повече за успехите на децата може да намерите в интернет страницата на училището или в секция „Нашите деца“.

 

 • Награждаване на ученици и учители

В края на месец Май 2016г. Училищно Настоятелство „Хермес“ по традиция награди най-изявените ученици и учители за учебната 2015/2016, които донесоха много награди от международни и национални състезания по Математика, Химия, Биология, История, Български език и литература, География, Фолклор и Футбол. Общо бяха отличени 65 деца, 11 учители и 2 колектива.

 

 • Спортни екипи за отбора по футбол

През м.Май 2016г. Училищното Настоятелство дари четири футболни топки и 16 спортни екипa с логото на училището за отбора по Футбол за участията им в междуучилищни турнири. Футболните екипи включват фланелка, шорти и чорапи, брандирани с номер на играч и надпис на 125 СОУ, предназначени са за 15 полеви играча и 1 вратар.

 

 • Ново обзавеждане за кабинета по История

Училищното настоятелство финансира ново обзавеждане за кабинета по История с дървени маси, столове и пейки, наподобяващи тези в старите български училища. Идеята е на преподавателите по История, които вярват, че оригиналната обстановка, наред с прекрасните стенописи по стените в кабинета, ще пренесат децата през времето и ще предизвикат по-голям интерес у тях към Историята.

 

 • Облагородяване на вътрешен двор

Училищното настоятелство съвместно с ръководството на 125 СОУ финансира  облагородяването на вътрешен училищен двор, намиращ се между големия физкултурен салон, бюфета и учебния корпус. Целта на проекта е децата да се хранят в естествена околна среда. Пространството ще се използва също така за отдих и почивка на учениците от начален курс.

 

 • Реконструкция и ремонт на стълбищната площадка на входа на училището

През лятото на 2016г. Училищното Настоятелство ремонтира входа на училището като разшири стълбищната площадка и я обнови с козирка. Целта е да се създаде удобство и безопасност за учениците.

 

 • Други дарения

През учебната 2015/2016 година, Училищното Настоятелство дари коледна елха за входа на училището, албум със снимки на випуск 2005г. за Училищния Музей, както и лекарства за лекарския кабинет.