Пети математически турнир „Акад. Георги Брадистилов“ | Предварителна информация

Както знаете, резултатите от турнира „Акад. Георги Брадистилов“ са изключително важни за четвъртокласниците имащи желание да продължат своето образование в 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в паралелки с изучаване на 3 часа избираеми часове по математика. Затова Ви предоставяме допълнителна информация, която ще актуализираме при промяна.

На всички заинтересовани препоръчваме да следят и информацията от сайта на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ чрез тази връзка.

Може да се запознаете с предварителната информация относно Пети математически турнир „Акад. Георги Брадистилов, както и да се запознаете с официалния документ на сайта на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“

 

Интересно:

Акад. Георги Брадистилов (12.10.1904, Панагюрище – 18.07.1977, София) завършва през 1927 г. математика в Софийския университет. Научните му интереси са главно в областта на системите от нелинейни диференциални уравнения, които описват динамиката на реални процеси и явления. Обект на изследване е съществуването на периодични решения на съответните системи, както и устойчивостта на тези решения в смисъла на Ляпунов. Изследваните динамични системи определят поведението на интересни обекти от механиката и физиката, а самата проблематика не е загубила актуалност и днес, 100 години след рождението на видния математик. Брадистилов създава научна школа, която по-късно става известна като “Българска школа по нелинейни колебания”.

Пети математически турнир „Акад. Георги Брадистилов“ | Предварителна информация
The following two tabs change content below.

Петpoмиp | Настоятел

Администратор
Администратор на сайта. Работи в следните комисии: Икономическа и Информационни технологии.
Tagged on:

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.