Споделен коледен подарък

Любчо в студиото на bTV

Иска ли ви се в светлата коледна нощ да направите подарък, който ще зарадва, както този, за когото е предназначен, така и самите Вас? Иска ли ви се коледната магия да Ви свърже не само с близките Ви, но и с много непознати хора, които в същия миг изпитват същата удовлетвореност, че са могли да помогнат на някого в труден за него момент?

Станете част от сътворяването на чудо, като заедно с други щедри дарители подарите една спокойна и изпълнена с надежда Коледа за 13-годишния Любомир Михайлов, ученик от столичното 125 училище, който се нуждае от продължаваща рехабилитация и очаква извършване на сложна операция.

Историята на този малък герой започва много по-рано от очакваната дата за раждането му. Първите си 3 месеца Любчо изкарва в кувьоз. За съжаление преждевременното му раждане довежда до диагнозата – тежка форма на церебрална парализа.

Състрадателни хора и съученици му помагат чрез няколко успешни дарителски кампании да достигне ниво на умения, които надхвърлят мечтите на семейството му. Това дава надежда на родителите на малкото момче, че могат да продължат борбата, за да му осигурят някакъв шанс за по-достойно съществуване, въпреки необратимите увреждания.

Любчо се нуждае от продължаваща, ежедневна рехабилитация, която е особено важна в периода на интензивно израстване на организма му. Нужно е изработването на протези, които ще позволят на детето да стои в изправено положение. Чака се час за преглед в немска ортопедична клиника, за да се реши, дали ще бъде възможна ортопедична операция. За съжаление диагнозата е тежка и спастиката която е причина за ограничената подвижност остава. Именно спастиката е причина и за болката, която изпитва детето. В търсене на лек за намаляването й, родителите са се се свързали с д-р Парк от болница “Св.Луис” в щата Мисури САЩ, който извършва селективна дорзална ризотомия. Този метод представлява гръбначна операция, чрез която се прекъсват нервите, отговорни за спастиката. По този начин тя се намалява трайно, а с нея и ще намалеят и болките, от които страда Любчо. Д-р Парк е извършил успешно операцията досега на над четири хиляди пациента от цял свят с доказан резултат. В края на месец Януари 2019г. клиника “Св.Луис” ще потвърди извършването на операцията.

Родителите на детето за пореден път трябва спешно да осигурят огромна за възможностите си сума, която надхвърля 76 000 евро.

Нека помогнем на семейството да събере нужните пари!

Най-красивият подарък в светлата коледна нощ за нас ще е мисълта, че някъде там, в един уютен, но обикновено малко тъжен дом, едно момченце и неговите родители ще заспят усмихнати, защото ще знаят, че в нещастието си не са сами и ще усетят сгряващата топлина на нашето съпричастие.

Може да се запознаете с Любчо от записа на предаването “Тази сутрин” на bTV от 20 март 2018г., където той и приятелите му от 125 СУ “Боян Пенев” гостуваха по повод отличието им с наградата „Достойните българи“.

За да подкрепите каузата “Усмивка за Любчо” е достатъчно да преведете желаната от вас сума по дарителска сметка с IBAN: BG22UNCR70001515787246  получател Любомир Любомиров Михайлов или през сайта на HelpKarma

Ако искате да подпомогнете инициативата, така че тя да стигне до повече ваши приятели, колеги и познати, може да изтеглите текста оттук.

Нека отново подадем ръка на нашия малък герой, който ежедневно се бори да не бъде различен от своите приятели!

Снимките в публикацията са свалени от сайта на bTV

Споделен коледен подарък