Ние дарихме за Настоятелството през учебната 2016/2017 г. Направете го и вие!

Уважаеми родители,

Предлагаме на вашето внимание кратък отчет за дейността на настоятелството за изминалата учебна 2016/2017 година.

 

От името на Училищно настоятелство „Хермес“ при 125 СУ „Боян Пенев“ благодарим  на всички от вас, които подкрепиха с даренията си работата на настоятелството, за да превръщаме 125 училище в модерен и уютен втори дом за нашите деца.

Най-убедително доказателство за полезността на работата на УН „Хермес“ са цифрите и материалните придобивки, които стоят зад тях, както и пълната прозрачност при събирането и разходването на доброволно дарените от вас средства. Искрено се надяваме, че ще можем да разчитаме на вашата подкрепа и през новата учебна година!

Пълна информация за събраните дарения и тяхната реализация, може да изтеглите от Отчетност или тук!

Ето и съдържанието на краткия отчет:

 

Отчет за дейността на Училищно настоятелство „Хермес“ през учебната 2016/2017г.

 

Уважаеми родители, добре дошли на първата за тази учебна година родителска среща!

Използваме случая, за да благодарим от името на Училищно настоятелство „Хермес“ на всички от вас, които подкрепиха с даренията си работата на настоятелството, за да превръщаме 125 училище в модерен и уютен втори дом за нашите деца. Искрено се надяваме, че ще можем да разчитаме на вашата подкрепа и през тази учебна година. Най-убедително доказателство за полезността на работата на УН „Хермес“ са цифрите и материалните придобивки, които стоят зад тях, както и пълната прозрачност при събирането и разходването на доброволно дарените от вас средства. Предлагаме на вашето внимание кратък отчет за дейността на настоятелството за изминалата учебна година.

В дарителската кампания на Училищното настоятелство през учебна 2016/2017 година се включиха активно родителите на 987 деца, благодарение на които бе събрана сумата от 19 745 лв.

С тези средства, след проведени обсъждания и открито гласуване с участието на представители от всички класове, бяха реализирани следните инициативи:

  1. Подмяна на подовата настилка в кабинет 404 по съвместен с училището проект Лаборатория по природни науки, на стойност 6 500 лв.
  2. Подмяна на мебелите в кабинет 404 по съвместен с училището проект Лаборатория по природни науки, на стойност5 890 лв.
  3. Монтиране на пейки, маси и съоръжения в английския двор по проект Зелена класна стая, на стойност 4 940 лв.
  4. Награждаване на изявените през учебната година ученици и учители за 24 май на обща стойност2 230 лв.

Със събраните целеви дарения за организиране на Математическата лаборатория, Училищното настоятелство финансира следните инициативи:

  1. Награден фонд за състезанието по Български език и литература „Проф.Боян Пенев“, организиран от 125 СУ – 850 лв.
  2. Подмяна на подовата настилка в кабинет 405 по съвместен с училището проект Иновативна класна стая, на стойност 4 980лв.
  3. Такса за участие на отбора по Математика в международното състезание на отборите, провело се през м.Ноември 2016г. в гр.Пекин (Китай) – 830 лв.
  4. Такса за участие на отбора по Математика в международно състезание „Математика без граници“, провело се в гр.Несебър през 2017г. – 990лв.
  5. Такса участие на отбора по Математика в международния турнир „Математически боеве“, провел се в гр.Созопол през 2017г. –1 200лв.
  6. Закупуване на чипове за новата система за достъп в училище, на стойност1 350 лв.

Съгласно сключени договори за дарение и в изпълнение волята на дарителите, Училищно настоятелство „Хермес“ при 125 СУ „Боян Пенев“ предаде през изминалата  учебната година целево дарение за финансиране пътуването на отбора по Математика до Пекин за Международното математическо състезание на отборите MWT ‘2016– 8 200 лв.

Училищното Настоятелство провежда месечни срещи всяка първа сряда на месеца, на които редовно се прави пълен отчет на постъпилите дарения и направени разходи. На срещите се обсъждат текущи проблеми, както и постъпили предложения за проекти, инициативи и събития.  Настоятелите, представители на всеки един клас, получават покана с дневния ред на всяка една от редовните срещи, участват с предложения и идеи, имат равен глас с всички останали, вкл. и с членовете на ръководството, при взимането на решения как да бъдат изразходвани дарените средства. Бихме искали да ви обърнем специално внимание на факта, че участието и работата в Настоятелството са на абсолютно доброволен принцип и нито един било то редови, било то член на ръководството на УН, не получава възнаграждение за положените усилия и отделеното лично време в полза на общественото благо.

Уважаеми, родители, с тази първата родителска среща стартира и нашата дарителска кампания за новата учебна година. Каним всички Вас да се включите в нея като искаме да подчертаем,  че внесените от Вас средства са доброволни! Въпреки това бихме искали да ви обърнем внимание, че нашият дългогодишен опит показва, че оптималната сума, с която родителите на едно дете биха могли да подпомогнат работата на настоятелството,  е 20 лв. годишно, каквато е препоръчителната, но не и задължителна дарителска вноска. Благодарение на Вашите дарения, ние от Настоятелството подобряваме учебната среда, в която учат децата, като по този начин събраните средства се използват изцяло и единствено за вашите деца!

В доказателство на вашата воля да бъдете наш дарител, ще бъдете поканени от вашия настоятел да впишете вашите имена и тези на детето ви в протокол за дарения по образец на УН. Информацията ще бъде съхранена единствено в архива на УН. Родителите, желаещи да сключат индивидуален договор за дарение, могат да се свържат с нас като ни пишат на сайта на настоятелството!

Подробна информация за нашите проекти, инициативи, дейности, както и протоколи и отчети се публикуват на сайта на УН, който е достъпен на адрес www.hermes125.org, както и на страницата ни във Facebook.

Очакваме вашите предложения, въпроси и сигнали на e-mail-а ни или пощенската кутия на настоятелството, монтирана във фоайето до входа на училището.

Благодарим на всички родители и учители, които вярват в нас и продължават да ни се доверяват като подпомагат дейността ни! Разчитаме на вашата подкрепа и активност и през новата учебна година, за да превърнем училището в още по-хубав дом за нашите деца!

Училищното настоятелство пожелава успешна учебна година на всички деца и на техните родители и учители!

 

27.09.2017 г. | Училищно Настоятелство „Хермес“при 125 СУ „Боян Пенев“

 

 

Ние дарихме за Настоятелството през учебната 2016/2017 г. Направете го и вие!
Tagged on:     

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.