„НЕ НА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ” – предай нататък!

Всяка година в последната сряда от февруари, децата от 125 СУ отбелязват международния ден „НЕ НА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ“ като заменят ученическата си унифoрма с розова тениска в знак на съпричастност и подкрепа.
Публикуваме писмо на децата от столичното спортно училище „Ген.Валдимир Стойчев“ и вярваме, че всеки един от нас родител и учител, може да помогне за намаляване на агресията като поговорим с нашите деца!
Нека подадем ръка и направим така, че доборото да бъде предадено нататък!

Публикуваме по-долу оригиналния текст, който може да изтеглите като файл тук.

СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ГЕНЕРАЛ ВЛАДИМИР СТОЙЧЕВ”
ОБРЪЩЕНИЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 6А ПО СЛУЧАЙ 28 ФЕВРУАРИ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН „НЕ НА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ”

Скъпи ученици от всички български училища,

Ние, учениците от 6-А на Спортно училище „Генерал Владимир Стойчев” гр.София, се обръщаме към Вас с призив да спрем агресията и насилието в нашите училища! Ние сме най-малките ученици в нашето училище и искаме да дадем пример на всички останали, че можем да бъдем усмихнати, толерантни и приятели, а не да се нараняваме с думи и удари! Обръщаме се и към по-големите ученици – ние Ви молим: БЪДЕТЕ НАШ ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ! БЪДЕТЕ НАШИ ПО-ГОЛЕМИ БРАТЯ И СЕСТРИ! БЪДЕТЕ НАШИ ПРИЯТЕЛИ И ЗАЩИТНИЦИ, НО НЕ С АГРЕСИЯ И НАСИЛИЕ, А С ПРИЯТЕЛСКО РАМО, НА КОЕТО ДА СЕ ОПРЕМ, КОГАТО НИ Е ТРУДНО, КОГАТО СМЕ ТЪЖНИ, КОГАТО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОДКРЕПА!
Обръщаме се към връстниците ни от всички 6 класове и към по-малките от нас – Да спрем грубостта помежду си, да спрем обидите и ударите! Ние го можем!
Ние искаме във всяко българско училище да се чува шумът от нашия и вашия искрен смях, а не обиди, ругатни и крясъци! Искаме, когато сме в училище, да учим, да се чувстваме в безопасност и спокойни! Не искаме да виждаме как някой ученик е груб към друг, че е груб и към хората, посветили се на благородната учителска професия, за да ни превърнат в успешни млади българи!
Искаме нашето страхотно спортно училище да стане пример и за други училища, затова че може да се справим и да победим агресията!
Нека ние, българските ученици, да бъдем за пример! Нека, когато на устните ни напира обидна дума ние да я спрем, и да се усмихнем на другия срещу нас, и да му подадем ръка, вместо да го ударим жестоко! Нека, ние учениците, покажем на възрастните, че искаме да живеем без агресия и насилие! Искаме те да отворят очите си и да разберат, че примера, който ни дават с агресивното си поведение е разрушителен и срамен!
Да си подадем ръка и да бъдем заедно срещу агресията, която ни залива отвякъде – от абсурдните новини по телевизията, пълни със сензации за насилия, срещу агресията която виждаме по улиците и дори по детските филми, с които отъгодини ни промиват умовете!
Винаги промяната се прави от младите – а ние сме младото поколение на нашата България! За да я променим и да живеем добре, нека започнем оттук – от нас самите и да дадем отпор на насилието, тормоза и агресията!
Нека бъдем заедно в това начинание!
Ние ви призоваваме – нека от днес покажем и на нашите учители,че можем да уважаваме,както и нас самите, така и тях! Защото всекидневно те са подложени на лоши прояви от наши съученици, дори от родителите на провинили се ученици,защото въпреки това те продължават да ни учат и се стремят да ни направят добри хора!
Нека ние, 6А, и вие, всички останали да си подадем ръка, да подадем ръка и на учителите ни и да сме единни срещу агресията и тези, които я проявяват!

НИЕ, УЧЕНИЦИТЕ ОТ 6А, ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ БЕЗ АГРЕСИЯ И НАСИЛИЕ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

Александра Карабойкова,Ангел, Милен, Александра Пейчева, Виктор, Емилиан, Александър Пейчев, Йоан, Кристиян, Мирела,Люба, Преслава, Павел, Станчо, Мария, Преслава, Ивелина,
 Светослав, Стивън, Илия, Владимир и Ники

27 февруари 2018 година

ДА СПРЕМ АГРЕСИЯТА! НИЕ МОЖЕМ! НИЕ СМЕ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

„НЕ НА АГРЕСИЯТА В УЧИЛИЩЕ” – предай нататък!
Tagged on: