Постиженията на нашите деца през учебната 2017/2018

И през тази учебна година нашите деца постигнаха отлични резултатите на проведените състезания и олимпиади:

На олимпиадата по история на областен кръг Николай Захариев от 5 з клас се класира на трето място в София, а Инна Петкова от 7 б клас предстаия достойно училището ни на национално ниво. Техни преподаватели са г-жа Палма Никлева и г-н Пламен Салтиров.

По география на общинския кръг на олимпиадата Ясен Разсуканов от 6 в клас постигна трети резултат в София, а Симона Даварска от 7 ж клас беше допусната до национален кръг на олимпиадата, където се класира десета по резултат в България. Преподавател по география на Симона е г-жа Нели Цацева.

По немски език на Международната олимпиада, организирана от Гьоте институт, Боян Рашев от 7 з клас беше допуснат до Национален кръг, където се представи успешно. Преподавател на Боян по немски език е г-жа Полина Трифонова.

По физика на нациоанлен кръг се явиха Ивайла Радкова от 7 е клас и Йово Йовчев от 7 ж клас  като демонстрираха задълбочените  си знания и заеха престижните 5 място за Ивайла и 11 място за Йово. Техен преподавател по физика е г-жа Десислава Чергарска.

Виктор Герасимов от 7 е клас се състезава наравно с осмокласницина на националния кръг на олимпиадата по астрономия. Той завоюва десето място в България. Негов учител отново е г-жа Десислава Чергарска.

До национален кръг на олимпиадата по информатика беше допуснат Мартин Димитров от 8 б клас. Там той представи достойно нашето училище.

В олимпиадата по математика взеха участие общо 268 деца като 100 от тях преминаха на областен кръг, а Ивайла Радкова от 7 е клас представи училището ни на национално ниво, където се класира на четвърто място в България. Преподавател по математика на Ивайла е г-жа Мадлен Христова.

А ето и постиженията на отбора по Математика към 125 СУ за учебната 2017/2018 година:

  • На Иранската олимпиада по геометрия, проведена през септември 2017 година първо място завоюва Мартин Димитров от 8 б клас, а второ – Димитър Русев от същия клас.
  • На международната олимпиада по математика в Давао (Филипини), проведена през месец ноември 2017 година, Ангел Райчев от 8 б клас се класира на 4 място и получи награда Мерит.
  • На математическия турнир „Иван Салабашев“ през декември 2017 година Ангел Райчев от 8 б клас се класира на първо място.
  • На Коледното математическо състезание децата завоюваха 7 първи, 5 втори и 7 трети места.
  • На пролетните математически състезания, проведени в гр. Русе, Ангел Райчев се класира на първо място, а Ивайла Радкова – на второ.
  • На Великденското математическо състезание децата завоювахме 6 първи, 7 втори и 6 трети места.
  • За първа година Ангел Райчев и Ивайла Радкова са поканени да участват в разширения национален отбор по математика.

Екипът от учители по математика, който всеотдайно подготвя отбора по математика са г-н Димитър Димитров, г-жа Мадлен Христова, г-жа Юлия Душкова и г-н Григор Наков.

Благодарим на всички тях и на техните преподаватели!

 

 

Постиженията на нашите деца през учебната 2017/2018
Tagged on: