Кратък отчет УН „Хермес“ 2017/2018

На вниманието на Настоятели и Родители!

 

Logo-001-UN-Hermes-199x108

През учебна 2017/2018 година в дарителската кампания на Училищното настоятелство „Хермес“ се включиха активно родителите на 1 020 деца, благодарение на които бе събрана сумата от 20 400 лв.

 

 

През изминалата учебна година Училищното настоятелство финансира следните проекти и инициативи:

  1. Реновиране на актовата зала – 19 000 лв.
  2. Монтиране на 60 броя метални гардероби в съблекалните на големия физкултурен салон – 7 000 лв.
  3. Закупуване на медикаменти за лекарския кабинет – 210 лв.
  4. Обновяване на библиотечния фонд на училищната библиотека – 300 лв.
  5. Награждаване на изявените през учебната година ученици и учители за 24 май – 1 600 лв.
  6. Награден фонд за състезанието по БЕЛ „Проф. Боян Пенев“ – 750 лв.
  7. Подпомагане подготовката и участието на отбора по Математика в международните състезания в гр. Несебър и Хонк Конг – 3 100 лв.

Училищно настоятелство „Хермес“ подкрепи инициативата на учителите от 125 СУ „Вместо цветя – благотворителност“ в помощ на ученика от 5е клас Любомир Михайлов за финансиране закупуването на две инвалидни колички на стойност  9 900 лв. със средствата, събрани на откриването на учебната 2017/2018 година на 15 септември 2017г.

Щастливи сме, че ние от Училищното настоятелство „Хермес“ създадохме една традиция в 125-то СУ да отбелязваме постиженията на децата и в навечерието на празника на българската просвета и култура 24 май да им връчваме символични награди, като по този начин искаме да покажем, че ние като родители уважаваме техния труд във всички техни начинания. Като продължение на тази традиция от тази година  стартирахме инициативата „Нашите отличници“ и в края на учебната година Училищното настоятелство връчи за пръв път своите 77 значки на всички ученици от среден и горен курс, завършили с пълно отличие  учебната 2017/2018г.

През изминалата учебна година настоятелството публикува на сайта си подробна информация за реализираните проекти, планираните инициативи и дейности, поддържа актуална информация за училищния живот, разпространява месечен бюлетин с детайли за ученически събития, състезания и конкурси, а също така публикува протоколи и отчети от проведените срещи.

Училищното Настоятелство провежда месечни срещи всяка първа сряда на месеца, на които се обсъждат текущи проблеми, както и постъпили предложения  за проекти, инициативи и събития. Участието и работата в Настоятелството са на абсолютно доброволен принцип и нито един настоятел не получава възнаграждение за положените усилия и отделеното лично време в полза на общественото благо.

 


Уважаеми, родители, с тази първа родителска среща стартира и нашата дарителска кампания за новата учебна година. Каним всички Вас да се включите в нея като искаме да подчертаем,  че внесените от Вас средства са доброволни! Въпреки това бихме искали да ви обърнем внимание, че нашият дългогодишен опит показва, че оптималната сума, с която родителите на едно дете биха могли да подпомогнат работата на настоятелството,  е 20 лв. годишно, каквато е препоръчителната, но не и задължителна дарителска вноска. Благодарение на Вашите дарения, ние от Настоятелството подобряваме учебната среда, в която учат децата, като по този начин събраните средства се използват изцяло и единствено за Вашите деца! В доказателство на вашата воля да бъдете наш дарител, ще бъдете поканени от Вашия настоятел да впишете вашите имена и тези на детето ви в протокол за дарения по образец на УН. Обръщаме внимание, че информацията ще бъде съхранена единствено в архива на УН. Родителите, желаещи да сключат индивидуален договор за дарение, могат да се свържат с нас като ни пишат на сайта на настоятелството!

Планираните към момента проекти за реализация през новата учебна година са:

  • изграждане на втори физкултурен салон за начален курс,
  • обособяване на зони за отдих в коридорните пространства на първи и втори етаж,
  • закупуване на допълнителни мултимедийни устройства.

Очакваме вашите предложения, въпроси и сигнали на e-mail-а ни или пощенската кутия на настоятелството, монтирана във фоайето до входа.


Скъпи, родители, всички проекти и инициативи на Училищно настоятелство „Хермес“ се финансират от направените доброволни дарителски вноски през учебните години!  Надяваме се да бъдете активни в помощта си при реализирането на проектите ни!  Подробна информация за дейността ни е публикувана на сайта на Настоятелството на адрес: www.hermes125.org , откъдето може да изтеглите и нашата актуална брошура «Защо да дарим за Училищното настоятелство». Следете новини за актуални събития в страницата ни във Facebook и Twitter.

Благодарим на всички родители и учители, които вярват в нас и продължават да ни се доверяват като подпомагат дейността ни! Разчитаме на Вашата подкрепа и активност и през новата учебна година, за да превърнем училището в още по-хубав дом за нашите деца!

Училищното настоятелство пожелава успешна учебна година на всички деца и на техните родители, и учители!

 

Може да се запознаете с документа тук:

 

 

Кратък отчет УН „Хермес“ 2017/2018
Tagged on: