ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕСЕЦА НА ЗЕМЯТА

На 16 април 2019г. Училищното настоятелство заедно с учениците от първи и трети клас отбеляза месеца на Земята чрез открити уроци под формата на презентация на тема „ВОДАТА ВКЪЩИ – ОТКЪДЕ ИДВА И КЪДЕ ОТИВА?“

Как водата стига от планината до дома ни, къде отива след като изтече в канала, как се пречиства преди да потече от чешмата и след като я използваме – това бяха част от въпросите, на които децата получиха отговори придружени от богат снимков материал и брошури. Научиха за процесите на пречистване на водата и за съоръженията, в които се извършва то, както и защо има различни пречиствателни станции. Особен интерес сред мъничетата предизвикаха клип на бактерии във вода, заснет под микроскоп, образците за визуализация на бактериите, микроскопската снимка на активна утайка, кварцовия пясък,  и растенията, отглеждани чрез компост от активни утайки.

Събитието бе организирано от Екогрупата към Училищно настоятелство „Хермес“ с лектор и водещ настоятеля от 1 г клас – гл.асистент д-р Михаела Белухова от Катедра „Обща и приложна хидробиология“ към  Биологически факултет на СУ.

Снимки от събитието може да видите тук.

Снимка на публикацията: яз. Искър (източник: www.dams.nek.bg)

ЗАЕДНО С ДЕЦАТА ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕСЕЦА НА ЗЕМЯТА
Tagged on: