Честит първи учебен ден на всички ученици 2020/2021!

„Образованието е най-мощното оръжие, което можеш да използваш, за да промениш света.“

Нелсън Мандела

 

 

 

Честит първи учебен ден!

Започва нова учебна година, която ще бъде предизвикателна за всички. Предизвикателство означава трудности, но и много нови възможности. Днес е началото на една нова, светла, променена, но и по-добра учебна година. Завръщането в училище е много хубава причина за празнуване, защото означава една стъпка напред към прекрасно бъдеще!

Образованието е врата към света на мечтите, а ключът за тази врата е мотивацията. Но помнете, че цялата ви упорита работа ще ви се отплати. Знанията са като лампа и всяко ново нещо, което научавате, прави светлината да грее по-ярко.

Мили деца, бъдете здрави, весели и усмихнати през цялата учебна година! Учете и мислете, изразявайте мнението си и отстоявайте решенията си! Бъдете мислещи, съобразяващи и творете! Бъдете креативни, трупайте знания, но и се съмнявайте в тях! Останете любопитни, защото любопитството води до учене, а знанията носят безброй възможности. Прокарвайте нови пътеки и търсете нови хоризонти! Уважавайте се и си помагайте! Не забравяйте, че усмивките и добрите думи са безплатни, но могат да преобърнат света за някого. Бъдете вдъхновяващи! Но и винаги запазете част от детството в душите си!

Мили родители, бъдете отговорни и търпеливи с децата си! Нека за вас е най-важно детето ви да е здраво и щастливо! Децата сега са носители на нови идеи, мисли и решения! Доверете им се и ги поощрявайте! Стимулирайте ги да бъдат себе си и ще видите, че това е по-доброто решение! Давайте им подкрепа и разбиране, а те ще отговарят с още по-голяма мотивация и целеустременост. Нашите деца заслужават да се учат от грешките си точно така, както и ние сме го правили. Тяхното желание да се справят сами е само знак, че са получили добра основа и смело гонят мечтите си. 

 

На добър час през учебната 2020/2021 година и нека светлина озарява пътя за всички ви!

 

Училищно настоятелство Хермес към 125 СУ „Боян Пенев“

 

Честит първи учебен ден на всички ученици 2020/2021!
Tagged on: