Образователна кампания „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA

Кампания BIODERMA

В изпълнение на новата линия „Здравословен живот“, част от програмата на Училищно настоятелство „Хермес“ за уч.2020/2021г. , публикуваме материали на дерматологична компания BIODERMA за провеждане на безплатни прегледи при дерматолог в онлайн платформа за периода от 19 октомври до 30 октомври на тема „Заедно сме в борбата срещу акнето“.

Целта на инициативата, която се организира за шеста поредна година, е да инициира открит обществен диалог по темата и да подчертае ключовата роля на дерматолога в това лечимо заболяване. Акнето е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване, което засяга до 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25 годишна възраст и може да има и психологически и социални последици с дълготрайно отражение върху самочувствието и общуването с другите. Образователната кампания на BIODERMA „Заедно сме в борбата срещу акнето“ поставя фокус върху пациента и обединява различни специалисти с една обща цел да покаже, че решение на проблема съществува.

Партньори на проекта са Българско дерматологично дружество, Български фармацевтичен съюз, Българската асоциация на естетичните дерматолози, Сдружение на частнопрактикуващи дерматолози, Асоциация на студентите-медици в България, Българска асоциация на студентите по фармация и Асоциация Родители.

За да научите как да се включите в кампанията е необходимо да изтеглите брошурата оттук.

 

 

Образователна кампания „Заедно сме в борбата срещу акнето“ на BIODERMA
Tagged on: