Дарителска акция за деца, лишени от родителски грижи

В навечерието на Коледа, учениците от 5А клас направиха дарение на деца, лишени от родителски грижи от  Дом „Гергана“ – гр.Нареченски бани. Инициатор на благородната идея бе класния ръководител г-жа Василка Люцканова.

Всеки  от петокласниците подготви персонален подарък за един свой връстник. Така  децата от дома получиха пакет с името си и с поздравителна картичка, изработена в часа по Изобразително изкуство от своите малки дарители. Подаръците бяха дрехи, обувки,  много играчки, скицници, бои, моливи и лакомства. В инициативата се включиха всички деца от класа и техните родители.

Към благородният жест се присъединиха също така с дарения на нова компютърна техника Национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” и техния партньор ресторант „Виктория – Ловен парк София“. Техниката беше допълнена и с дарение от родители на още 5 компютърни конфигурации, с което стана възможно оборудването на компютърна зала. Заплатен бе и едногодишен абонамент за ползване на инетрнет услуги.

Също така социалният център получи и дарение от фирма „Бела Трейд Молокс“, която транспортира санитарни материали и консумативи.

Транспортът на подаръците, лакомствата и компютрите бе осигурен безвъзмездно от Националното ловно-рибарско сдружение и куриерска фирма „Спиди“.

Всичко това стана възможно благодарение на огромното желание на децата от 5А клас и пълната подкрепа на техните родители и учители!

Защото по Коледа стават чудеса…

Дарителска акция за деца, лишени от родителски грижи
Tagged on: