Европейска седмица на парите

За втора поредна година мениджъри от Пощенска банка взеха участие в „Европейската седмица на парите“, която се проведе от 12 до 16 март 2018 г. Съвместната инициатива е на Европейската банкова федерация, част от която е Асоциацията на банките в България, и цели да подобри нивото на финансово образование на учениците в основните и средните училища в Европа, както и да насърчи отговорно отношение на младите хора към личните финанси.

В рамките на „Европейската седмица на парите 2018″ експерти от екипа на Пощенска банка проведоха открити уроци и обучения за ученици от различни градове в страната. На 15 март г-жа Мая Ангелова, началник отдел „Оперативна ефективност и иновации“ в управление „Индивидуално банкиране и алтернативни канали“, направи презентация пред учениците от иновативни паралелки с профил математика и класове в 125. СУ „Боян Пенев“.

На срещата децата научиха за целите на инициативата, произхода на парите, начините за спестяване, инвестиции и управление на личния бюджет, за дейността и основните продукти на банките, а също така какви са модерните начини за разплащания, които предлагат банковите институции.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Европейска седмица на парите
Tagged on: